Van Steendam Luc neus-keel-oorarts

Neus- keel- en Oorarts Van Steendam

Dokter Van Steendam heeft bijzondere interesse in de oor- en hooraandoeningen, neus- en sinusaandoeningen, en allergie├źn bij volwassenen en kinderen. Alle mogelijke andere aandoeningen in het neus-, keel- en oordomein worden echter evenzeer onderzocht en behandeld.

Studies & ervaring

Dr. Van Steendam studeerde geneeskunde aan de Facult├ęs Notre-Dame de la Paix te Namen en nadien aan de katholieke universiteit Leuven waar hij afstudeerde in 1982. Vervolgens genoot hij een specialisatie tot neus-keel-oorarts gedurende 4 jaren in het AZ Sint-Jan te Brugge alwaar hij naast een zeer brede algemene opleiding in alle domeinen van de neus-keel-oorziekten ook een bijzondere bekwaamheid ontwikkelde in de chirurgie van de neus en de neusbijholten en in de middenoorchirurgie.

Voor deze laatste ging hij zich bijkomend vervolmaken aan het Mount Sinai ziekenhuis te New York aan the Page and William Black postgraduate school of medicine.

Na zijn opleiding vestigde hij zich in 1986 te Mechelen en in het Imeldaziekenhuis te Bonheiden.

Nadien bleef hij zich steeds verder vervolmaken via talloze cursussen, congressen en trainingen in binnen- en buitenland.

Tot op heden beoefent hij alle aspecten van de neus-keel-oorkliniek met bijzondere aandacht voor oor- en gehoorstoornissen, neus- en sinusaandoeningen, de neus-oor-keelpathologie van het kind, mond-keel- en halsaandoeningen, heesheid en stemproblemen, speekselklieraandoeningen, aandoeningen van de schild- en bijschildklieren, snurkproblematiek, allergische problemen van de luchtwegen, evenwichtsstoornissen, enz.

Alle aspecten hiervan op medisch gebied worden behandeld.